keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Suunnitelmia ja haavanhoitoja

8.1. Käytiin testaamassa miten Sylvi vetäisi jäällä lumilautailijaa, hyvin vetikin ja nautti hommasta niin paljon että omistajan korvat ei meinannu kestää sitä onnen huutoa mitä koira päästi kun näki että pääsee vetämään :)
No kaikki ei sitten mennyt niin hyvin kuin suunniteltiin, Sylvi "törmäsi" pysähtyneeseen lumilautaan ja jalan etuosaan tuli kiitettävän kokoinen vekki. Eikun lääkäriin ja tikattavaksi.
4 tikkiä, antibiootti kuuri ja sidokset.

Kauluria meillä ei ikävä kyllä pysty pitämään kun sen kanssa ei mahdu liikkumaan.

Haava alkoi paranemaan ilmeisen hyvin koska se alkoi kutisemaan ja sitten neiti päätti ettei siteitä siinä pidetä ja repi tikit pois..*****

15.1. Illasta tosiaan huomasin että Sylvi on repinyt melkein kaikki tikit pois ja katsoin jalkaa että hyvin on parantunut että olkoon jalka paljaana. Menin vielä hetkeksi sohvalle istumaan ja kun olin menossa lopulta nukkumaan niin katsoin jalkaa taas, ei voi olla totta, haava irvistää kunnolla ja vuotaa verta..
Eikun etsimään päivystäjän numeroa.. Soitin ja sovittiin että ollaan klinikalla 23. Ei ollut onneksi mikään hengen hätä kun verta ei tulvinut, mutta haava oli kumminkin hoidettava.

Mentiin klinikalle niin Sylvi sai jonkun sortin paniikki kohtauksen ja oli sitä mieltä että tää on IHAN PASKA PAIKKA ja äkkiä pihalle täältä.
Sanoinkin eläinlääkärille että ihan on turha yrittää tutkia ennenkuin laittaa unille ja näin tehtiinkin, turhaa stressata koiraa kun ei ole pakko.
Ell putsasi haavan, rapsutti reunat auki ja tikkasi hiukan tiheämpään ettei haava irvistelisi niin helposti..
Minä olin sitä mieltä että jalka paketoidaan vaikka kipsillä mutta paketoidaan ettei a) pääse haavaan käsiksi ja b) jalka ei taipuisi välikämmenen nivelestä koska se venyttää haavaa joka kerta

No vaihtoehdot oli siis kauluri tai siteet mutta kun kumpikaan ei meillä toimi niin pidin pääni ja laitoimme lastan ns. Väärälle puolelle eli jalan etupuolelle haavan päälle ja kiinni itsekiinnittyvällä siteellä.

Sylvi pystyy lastan kanssa kävelemään, se on myös taitettu varpaiden päälle niin että varpaat liikkuu mutta lasta ei valu ja paina niveliä. Mutta tärkein se haavankohta ei liiku.

Lenkkeilyjä ei nyt pariin viikkoon harrasteta, nyt vaan paljon puruluita ettei "pää leviä" ja on jotain tekemistä koko ajan.


NE MUUT SUUNNITELMAT: (muokattu 19.2)
Eli Sylvin astuttaminen olisi ajan kohtaista seuraaviin juoksuihin ja uroskin on nyt päätetty, siitä kerromme lähempänä vielä tarkemmin mutta se on terve, ruotsintuonti ja FI KVA :)

Tarkoitus olisi saada terveitä, hyvä päisiä ja terve lonkkaisia/kyynäräisiä harraste koiria!
Eli nyt vaan pentukuumetta potemaan kaikki ja pian täällä toivottavasti tömisee pienen pienet koiran tassut :)


Näillä mennään näin tammikuussa :)