maanantai 18. helmikuuta 2013

Ruokinta pohdintaa

Elikkäs niinkuin jo otsikossakin luki niin olen viettänyt useamman illan koiran (lähinnä Sylvin) ruokintaa pohtien ja ajatellen mahdollisia pentuja.

Sylvi on syönyt useamman vuoden Jahti&Vahtia sitä tuhdeinta eli ExtraEnergyä.

Miksi? No, siksi kun se todettiin Sylville parhaaksi pitämään koiruuden sen näköisenä että sitä on ruokittu ja hillitsemään niitä armottomia sontakasoja joita niin monet koirat tekee ja haisee siihen lisäksi kaupan päällisiksi.
Ja myös siksi että sitä ei ole tarvinnut syöttää litratolkulla että pysyy lihat luiden päällä. 4-5dl/vrk on ollut Sylvin annos.
Ja ei muuten pasko paljoa eikä paskat haise!

MUTTA nyt kun on se pennutus aikomus niin tarviis Sylville ruuan josta se saa sopivasti kaikkea pentujenkin kasvuun ja että pennut voisi myös sitä syödä kun sen aika tulee!

Nyt on ruokapönttö sen verta vajaa että piti aktivoitua ruoka-asian suhteen ruettava arpomaan oikeaa ruokaa että kerkeis Sylvin rauhassa totuttaa uuteen ruokaan ennen astutusta.

En halua että tulee hormonaalliset ja ruoka muutokset päällekkäin.
Eiköhän noissa yksi kerrallaankin "nielemistä".

Muutaman kyselyn & erittäin hyvän pentujen ruokinta/tasaisen kasvamis kokemuksen perusteella ja palstoja lukeneena päädyin Bozita Robur Breeder & Puppy 30/15 ruokaan.

Nyt sitä on tilattu pari säkkiä jemmaan ja Sylvin ruuanvaihtoa varten.

Oli muuten hyvä istua hetki koneella ja verrata saman koiranruuan hintoja, oli muuten aika komeat erot.
Tilasin ilmaiseksi kotiin toimitettuna n. 53€/säkki (tulee kaksi säkkiä kerralla) + ison läjän puruluita ja sain vielä koko tilauksesta -10% alen.

(ja jos olisin hakenut lähimmästä sitä myyvästä liikkeestä niin olisin maksanut 69,90€/säkki+bensat.)

Säästin siis tutkimalla hintoja n. 40€ :D